ЗАВЕРШЕННЯ БУДІВНИЦТВА СУХОГО СХОВИЩА ВІДПРАЦЬОВАНОГО ЯДЕРНОГО ПАЛИВА (СВЯП-2)

Компанія ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ, як генеральний підрядник будівництва, разом з американською компанією Holtec International завершили роботи, згідно з Контрактом «Будівництво сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на майданчику ДСП Чорнобильської АЕС», та здійснили передачу завершеного об’єкту будівництва Замовнику (ДСП Чорнобильська АЕС).

До Державної архітектурно-будівельної інспекції подано заяву про готовність закінченого будівництвом об’єкту з метою отримання сертифікату.
Фахівцями компанії було виконано повний комплекс будівельних, монтажних, пусконалагоджувальних робіт та проведено «холодні» випробування обладнання СВЯП-2 із залученням імітаторів відпрацьованих тепловидільних збірок (ТВЗ). Відпрацьовані та повністю автоматизовані усі процеси поводження з ТВЗ, включаючи приймання, вивантаження, різання, сушіння, пакування, герметизацію та переміщення у бетонні модулі на тривале зберігання.

Введення в експлуатацію СВЯП-2 забезпечить безпеку зберігання ядерного палива, зосередженого на ЧАЕС після її зупинки, та значно знизить витрати, пов’язані з його зберіганням. Сховище розраховане на зберігання понад 21 000 паливних збірок протягом 100 років